Diners' Choice: Innovative restaurants in Berlin
OpenTable
Updated January 05, 2025
Looking for the best restaurants that are fit for foodies in Berlin? You’re in the right place. Each month, OpenTable analyzes nearly 2 million global diner reviews from the past four months. We sort the results by location and category to help you discover new favorite restaurants. It's a great partnership: you reserve, eat, and review. We listen...and deliver the results for all to benefit. Enjoy!
About the restaurant
We are FABELEI, a bright atmospheric cocktail bar in the heart of Berlin-Schoeneberg. We run a non-smoking concept with bistro kitchen. Our approach is creatively modern: we use the latest techniques to advance and enhance our cocktails and dishes. We centrifuge, fat-wash, ferment or perfectly cut ice sticks and cubes for your drink. Due to our sun terrace and the Mediterranean influence of our team, we pay attention to the establishment of the aperitif culture in Berlin. We handle booze, but you will also find a non-alcoholic selection.
Curious? Come and have a look. We are looking forward to your visit!
For renting the entire bar or further requests, please contact us via mail.
Please note that OpenTable requests credit card information in certain cases of the reservation. However, a fee will only be charged in the event of a no-show (non-appearance without prior cancellation)! Data is only stored for the purpose of reservation & deleted immediately.
Top review
G
Geri
Dined on Dec 10, 2024
About the restaurant
Traditionell und doch ganz anders: Deutsche Küche 'Tapas Style' im PeterPaul.Wir kochen traditionelle hausgemachte Klassiker wie Königsberger Klopse, Sauerbraten, Kassler, Fischstäbchen, Thüringer Klößchen und einige andere Gerichte, welche alle in der Mitte des Tisches zum Teilen serviert werden.
So hat man die Möglichkeit viele deutsche Klassiker „en miniature“ zu probieren.
Küchenchefin: Jacqueline Gerber
Platz 2 „Deutschlands beste Restaurants 2019“ (OpenTable)
Top 10 der Foodspots 2018 – Visit Berlin - Der Instagram-Guide für Berlins Restaurants
Top 10 der deutschen Küche in Berlin 2019 - "Tagesspiegel Genuss Guide“
Top review
R
RitaVIP
Dined on Jan 5, 2025
About the restaurant
Velvet is a hyperseasonal cocktail bar (no food) in Berlin Neukölln. It’s weekly changing cocktail menu reflects the flavours available from Berlin’s surrounding at the time of the year and has earned the bar the title "Bar of the Year Germany" twice by Mixology Magazine & No.77 in the World's 50 Best Bars Top 100 in 2023. After harvest on their regular foraging trips in and around Berlin, the team turns seasonal plants into liquids on the weekly Lab Day. The bar focusses on light spirits aswell as sake, madeira, sherry or dry vermouths, to leave space for the natural plant flavours to shine.Awards:
No.77 in the World's 50 Best Bars Top 100 in 2023
»Bar of the Year Germany« 2019/23 | Mixology
Currently highest rated bar DE/AT/CH | Falstaff
Ruben Neideck (Headbartender) – »Bartender of the Year« DE/AT/CH” 2020/23 | Mixology
Sarah S. Fischer (Bar Manager) - »Barwoman of the Year« 2023 | Falstaff
»Berlin Bar Culture« 2022 | Berlin master chefs
»Bar Team of the Year« 2020 | Falstaff
Top review
K
KiraVIP
Dined on Oct 25, 2024
About the restaurant
Next to the beautiful terrace the pantry offers a cosy feeling with its comfortable brown leather seats. Artists such as Tina Winkhaus and original oil paintings from Aldo Christofaro and Paul Maier-Pfau create a relaxed atmosphere. The cuisine surprises with Iberian- Pacific dishes.
All products are regional sourced as taste and freshness is very important for the Pantry offering healthy dishes with international flair.
The Pantry team is looking forward to your visit.
Top review
C
Christin
Dined on Oct 5, 2024
About the restaurant
Herzlich willkommen im Restaurant Dae Mon – unserem Lieblingsort, an dem kulinarische Grenzen erweitert und überschritten werden.Unsere „Open Minded Cuisine“ ist ein Zusammenspiel aus vielfältigen kulinarischen Traditionen, die auf innovative Weise mitein- ander verschmelzen. Unser Ziel ist es, den Gaumen unserer Gäste zu überraschen und mit unerwarteten Geschmackskombinationen zu begeistern.
Das Herzensprojekt von Stefan Reinhardt wird mit großer Leidenschaft von den beiden Chefköchen Samuel Haas und Phillip Steixner geleitet. Sie werden dabei vom jungen, kreativen Team aus sieben Nationen unterstützt.
Wir laden dich auf unsere Geschmacksreise ein und freuen uns darauf, deine Erwartungen zu übertreffen!
Das sagt der Guide Michelin 2023
Eine interessante Adresse ist dieses schicke, stylische Restaurant. Moderne Gerichte, die Techniken und Aromen der japanischen und koreanischen Küche auf vielfältige Weise verbinden. Das angebotene Menü gibt es auch als kreative vegetarische Variante.
Top review
R
Renata
Dined on Dec 7, 2024
About the restaurant
FREA ist das erste 100% pflanzenbasierte Restaurant, welches bewusst auf Plastikverpackungen verzichtet. Alle angebotenen Lebensmittel kommen aus nachhaltigem ökologischen Anbau. Alle Zutaten der Gerichte, werden bei FREA verarbeitet und zu kreativen und leckeren Gerichten zubereitet. Unser reines Sauerteigbrot kommt aus der hauseigenen FREA Bakery. Die Reste die nicht mehr weiterverarbeitet werden können, landen in der hauseigenen Kompostiermaschine (Gersi). FULL TASTE, ZERO WASTE, das ist wofür FREA steht.Top review
J
Jon
Dined on Dec 23, 2024
Top review
G
Gilad
Dined on Dec 9, 2024
About the restaurant
Die Speisen im Macionga Restaurant & Weinbar sind unsere Lieblingsgerichte, aus den verschiedensten Regionen, die mit meist aus saisonalen und regionalen Produkten interpretiert werden. Die Basis und das Handwerk unserer Küche sind die französische Küche. Die Aromen Welt, in der wir uns bewegen, hingegen grenzenlos. Alle Speisen, die wir ihnen servieren, sind durch den täglichen kreativen Austausch entstanden. Unsere Gerichte werden sensibel kreiert, mit Zeit und vollster Passion . Es geht in unserer Küche nichts über den Geschmack. Schnickschnack hat auf unseren Tellern nichts zu suchen. Der Starsommelier und Weinkreateur André MACIONGA hat mit dem sterneerfahrenen Spitzenkoch Christopher WECKER einen kongenialen Partner und Küchenchef gefunden. Maciongas berühmt berüchtigte wine pairings, seine Erfahrung des Cuvetierens eigener Weine in Zusammenarbeit mit deutschen, französischen und spanischen Weingütern, bilden dazu die Perfektion und den Hochgenuss an Weinbegleitung.
Top review
N
Noelle
Dined on Jan 4, 2025
About the restaurant
Nestled in the vibrant heart of Berlin, just steps from KaDeWe and the city's premier shopping district, 963 redefines casual fine dining with a bold and imaginative approach to Levantine cuisine.Rooted in the rich traditions of the Levant yet unbound by borders, our third-culture cooking merges heritage with modern influences to craft inventive dishes. Each plate tells a story of culture, innovation, and timeless flavors, offering a seamless fusion of the past and present.
Our ever-evolving menu celebrates the rhythm of nature, ensuring every visit unveils new and tantalizing experiences for your palate. Paired with a thoughtfully curated drinks selection, including vibrant twists on classic cocktails, your journey at 963 is nothing short of extraordinary.
Join us for an unforgettable dining experience—where borders blur, and innovation thrives.
Top review
M
Matthew
Dined on Dec 24, 2024
Discover more
About the restaurant
Modern design, cozy ambiance, relaxed atmosphere: that's what the restaurant Le Faubourg is known and famous for - along with its location being next to the legendary Ku'damm. Their French cuisine combines haute cuisine standards with ideas of sustainability. Due to the moderate prices, menus are accessible to everyone. This is the reason because of their young and ambitious chef Lukas Hackenberg, who wants guests to feel at home when dining at Le Faubourg. He gained experience in fine dining at several first-class restaurants, such as the former 2-star restaurant Reinstoff, at Pots Berlin, and at the awarded restaurant Faelt. The menu at Le Faubourg changes seasonally and focuses on different dishes, featuring vegan and vegetarian creations as well as meat and fish dishes. In addition to the high-quality dinner menu, the restaurant offers a varying lunch menu on weekdays.Top review
OT
OpenTable Diner
Dined on Nov 30, 2023
Explore Diners' Choice best of Berlin
Explore more Diners' Choice lists